20_edited.jpg

QUI SÓC?

Era informàtic de professió, però ho he deixat a poc a poc per ser escriptor.

Feia temps que escrivia relats curts ja que em donaven la satisfacció de feina feta en relativament poc temps i, de tant en tant, la gratificació de guanyar algun premi (encara que no em publiquessin mai). Us convido a llegir-ne uns quants a la secció "Relats".

Havia intentat molts cops escriure una novel·la i no era capaç d'escriure més enllà de quatre pàgines sense perdre'm pel camí. Ja se sap: que si el mapa, que si la brúixola, que si manca la inspiració, que si la falta de temps... L'ajuda que necessitava em va arribar en fer els cursos de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu barcelonès, on vaig fer l'itinerari de narrativa.

Pel camí es va crear el Col·lectiu 307, format per alumnes de l'escola i en Trebor Escargot, i es van generar les històries recopilades al llibre "Onze relats i quatre monstres". És aquest un llibre corregit, maquetat, i editat per nosaltres mateixos i publicat a Bubok.
Fruït de completar l'itinerari de narrativa, va néixer "L'esguard de la bèstia", una novel·la de gènere negre sobre mals tractes i la bèstia que duen molts homes dins seu. Amb ella vaig guanyar el premi Vilassar de Noir 2019 i va ser publicada per Llibres del Delicte.  

A continuació, pel número 50 de Llibres del Delicte, vaig ser convidat a participar-hi amb un relat curt i el resultat va ser "El cas de la pandèmia" que es pot llegir a "Delinqüents".

Llavors em van convidar a escriure un misteri per a una col·lecció de jocs de cartes i GDM Guerra de Mitos va publicar "Sherlock: Ensayos Fabianos".

Com a següent repte em vaig plantejar escriure històries de ciència ficció i vaig pensar que m'anirien bé els cursos de narrativa fantàstica d'en Ricard Ruíz Garzón. Conèixer l'obra d'autores com l'Elia Barceló, l'Anna Starovinetz o l'Antoni Munné-Jordà m'ha obert un nou mon de possibilitats. En aquests cursos de narrativa fantàstica es va gestar una comunitat, anomenada Frikípuls, malalts de la lectura i la escriptura fantàstica. Aquesta comunitat, nascuda amb la voluntat de dominar el món, a poc a poc va donant fruits com el projecte Fast Fiction Penny, participacions estel·lars a l'antologia Extraordinàries i d'altres obres que trobareu a la web de Frikípuls.

El 2022 Raig Verd publica "Sexe fora de Norma", un recull de relats eròtics molt diversos que trenquen amb l'heterosexualitat "normativa" on hi participo amb "Sota la pell", una atracció fatal amb un toc molt fantàstic.

La col·laboració amb el Frikípuls es materialitza amb "Arcana Sectarium", una antologia sobre sectes, lideratges obscurs, cultes i sectes, publicat en castellà per Apache Libros, on participo amb "Ursa major" un relat de ciència-ficció posthumana. 

I això no s'atura. L'any vinent es publicarà un relat en italià i, si tot, va bé, un parell més de jocs de cartes.

En la actualitat treballo en una novel·la de ciència ficció amb el títol provisional de Spina i, ara que he deixat la feina d'informàtic i puc fer d'escriptor a temps complet, m'estic endinsant en altres mecanismes literaris com el guió de televisió i el guió de novel·la gràfica. Ja veurem com me'n surto. 

Si us subscriviu a la web, us en mantindré informats. 

Typing

“L'autentica novel·la, per a ser-ho, ha de tenir ambició, i el novel·lista ha de saber que més val fracassar per intentar massa que reeixir una insignificança.”

Manuel de Pedrolo

CONTACTE

Si voleu posar-vos en contacte amb mi, em podeu enviar un correu electònic a quim.gomez@gmail.com o omplir el formulari,

Si voleu informació periòdica sobre la meva obra i les actualitzacions d'aquest lloc web, us podeu subscriure amb el formulari al peu de pàgina.

També em podeu seguir a facebook, twitter i altres llocs 

  • facebook
  • twitter
  • Icono social Instagram
  • Icono social LinkedIn
  • YouTube
nuvol-logo.jpg
relatsencatala.png
Lektu_logo.jpg
goodreads_logo.png

¡Tus datos se enviaron con éxito!

logoDescriu250.png