top of page
20_edited.jpg

QUI SÓC?

Informàtic de professió, ho compagino quan puc amb fer d'escriptor.

Feia ja temps que escrivia relats curts que em donaven la satisfacció de feina feta en relativament poc temps i, de tant en tant, la gratificació de guanyar algun premi (encara que no em publiquessin mai). Us convido a llegir-ne uns quants a la secció "Relats".

Havia començat a escriure una novel·la diversos cops, però mai era capaç d'anar més enllà de quatre pàgines sense perdre'm pel camí. Ja se sap: que si el mapa, que si la brúixola, que si manca la inspiració, que si la falta de temps, que si l'àvia fuma... L'ajuda que necessitava em va arribar en fer els cursos de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu barcelonès, on vaig fer l'itinerari de narrativa i pel camí es va crear el Col·lectiu 307, format per alumnes de l'escola i en Trebor Escargot, i es van generar les històries recopilades al llibre "Onze relats i quatre monstres". És aquest un llibre corregit, maquetat, i editat per nosaltres mateixos.


Fruït de completar l'itinerari de narrativa, va néixer "L'esguard de la bèstia", una novel·la de gènere negre sobre mals tractes i la bèstia que duen molts homes dins seu. Amb ella vaig guanyar el premi Vilassar de Noir 2019 i va ser publicada per Llibres del Delicte.  

A continuació, pel número 50 de Llibres del Delicte, vaig ser convidat a participar-hi amb un relat curt i el resultat va ser "El cas de la pandèmia" que es pot llegir a "Delinqüents".

Llavors em van convidar a escriure un misteri per a una col·lecció de jocs de cartes i GDM Guerra de Mitos va publicar "Sherlock: Ensayos Fabianos" publicat en castellà i ja traduït al francés, l'anglés, l'ucranià, el rus, l'alemany, català i l'italià.

badcb78b-43bf-4d2f-85e4-b86e6822fe46.jpg

Com a següent repte em vaig plantejar escriure històries de ciència ficció i vaig pensar que m'anirien bé els cursos de narrativa fantàstica d'en Ricard Ruíz Garzón. Conèixer l'obra d'autores com l'Elia Barceló, l'Anna Starovinetz o l'Antoni Munné-Jordà m'ha obert un nou mon de possibilitats. En aquests cursos de narrativa fantàstica es va gestar una comunitat anomenada Frikípuls, malalts de la lectura i la escriptura fantàstica. Aquesta comunitat, nascuda amb la voluntat de dominar el món, a poc a poc va donant fruits com "Arcana Sectarium", una antologia sobre lideratges obscurs, cultes i sectes, publicat en castellà per Apache Libros, on participo amb "Ursa major" un relat de ciència-ficció posthumana. 

El 2022 Raig Verd publica "Sexe fora de Norma", un recull de relats eròtics molt diversos que trenquen amb l'heterosexualitat "normativa" on hi participo amb "Sota la pell", una atracció fatal amb un toc molt fantàstic.

Sortint de la zona de confort, m'atreveixo a traduïr un relat a l'italià i aconsegueixo publicar-lo a l'antologia "Racconti Fantasy" d'Historica Edizioni.

I no s'acaven aquí les col·laboracions: el 2023, a quatre mans amb l'Ivan Ledesma, escric "Mur de Foc", un relat de ciència-ficció publicat a l'antologia "Tàndems Fantàstics", un recull de 10 relats, tots a quatre mans, on hi participa el bo I millor de la literatura fantástica en català.

I potser no és escriure, però ja porto tres edicions de "Cançons fantàstiques", cançons amb lletres de gènere de ciència-ficció, fantasia o terror, convidat per la CatCon (2022 i 2023), el festival 42 (2022) i el podcast La Mata d'Heura.

fb6045b4-0896-4e3a-9e8b-30c2bff500b4_21-9-aspect-ratio_default_0_edited.jpg

I que ve a continuació?

 

Potser vull fer massa coses, però tinc molts projectes oberts: jocs de cartes, novel·les i contes de ciència ficció, la traducción a l'italià i la seqüela de l'esguard i, per si no fos poc, m'estic endinsant en altres mecanismes literaris com el guió de televisió o de novel·la gràfica. Ja veurem com me'n surto. 

Si us subscriviu a la web, us en mantindré informats. 

bottom of page